PUHEENJOHTAJAN PALSTA


Puheenjohtajan yhteystiedot;            Taina Karjalainen            0406303549/luuri auki 24h,yöllä äänetön.                                                                   jhl067puheenjohtaja@outlook.com 

Taina lukee ja vastailee kun selkeät yhteystiedot on jätetty. Älä epäröi, vaan ota matalalla kynnyksellä yhteyttä, kun vähäänkään siltä tuntuu ettei kukaan kuuntele saati välitä, kun työelämän haasteet mutta myös ne pienen suuren ilotkin puhuttaa.

17.3.2023. Maaliskuun puoli väli ylitetty ja kevät tekee tuloaan.

Elämme vuoden kiireisintä aikaa, jäsen/kevätkokouksen materiaalia valmistuu ja kutsukin on lähetetetty teille jäsenille sähköposteihin.Koko hallituksen puolesta toivon että sinäkin kiinnostuisit tulemaan paikalle, sillä ilman teitä jäseniä ei ole koko yhdistystä.Meitä aidosti kiinnostaa mitä kuuluu , ja hallitukseen otetaan mielellään uusia oppimaan,mitään ei tarvitse osata mutta ripaus huumoria, ennkkoluuloton, ymmärrät vaitiolovelvollisuuden, siinä muutama ominaisuus joka hyvä sisäistää.Sen voin luvata että työtakkaa ei sinulle tule, vähitellen kiinnnostuksen mukaan ja  uusia ideoita  toiminnan kehittämiseen kaivataan.Mikäpä estää vaikka meitä hiukan kouluttaa ja samalla niitä idoita työstää. Ei tehdä liian vaikeaa,kun sitä se ei missään nimessä ole.

Yllätys oli melkoinen helmikuussa, kun sähköpostiini kutsu edustajiston kokoukseen tuli ja näin sitä sitten ekaa kertaa etänä istuttiin 23.2.2023.Kokemus oli avartava, mielenkiintoinen ja tuntui niin omalta kuin vain olla voi. En ole unohtanut teitä jäsenet, jotka minua äänestitte ja mahdollisuuden tähän vaikuttamisen väylään annoitte. Minulla on paikka sydämessä teille ja muistakaa, kun vähänkään siltä tuntuu ottakaa yhteyttä, jutellaan.

Ystävällisin yhteistyöterveisin, ay-aktiivi Taina     040 6303549/24h mutta yöllä äänetön    jhl067puheenjohtaja@outlook.com 


19.2.2023 Helmikuun puoli väli ylitetty  ja valonmäärä päivittäin ihanasti kasvaa.

Kiitos lukuisista yhteydenotoista, on ilo auttaa ja selvittää asioita jotka mieltä askaruttaa. Olin tammikussa puheenjohtaja koulutuksessa, ja paljon hyödyllistä tietoa jatkoa ajatellen,kuin uusia tuttavuuksia ja saatiin myös yksi puheenjohtajien some kanavakin perustettua, olen toinen  ylläpitäjäkin joten lisää mielekästä puuhaa, ei ole tylsää ei. Oli ilo olla kutsuttuna 10.2.2023,kun SAK  järjesti vaalistaja tilaisuuden ja sieltä sai hyvää pöhinää kuin virtaa viedä asiaa teille jösenille.Joko olet ottanut http://www.vaalistaja.fi/ sivut seurantaan niin facessa,instassa kuin viikkopostinkin tilannut. Sieltä päivittäin tulee tärkeää tietoa, selko suomen kielellä ja peilaten eduskuntavaaleja 2023, sillä ei ole ihan sama kuka vaalit voittaa. Tuoreessa muistissa vielä itsellänikin kiky ja lomarahojen leikkaukset, jotka minunkin perheeseeni ja kaveri sekä ystävä perheisiin kohdistui tuplaten. Joten vielä kerran,  http://www.vaalistaja.fi/ seurantaan, heti, se kannattaa.Joten nykäise hihasta kun näet minut, mielelläni puhun lisää tästä vaalistaja asiasta ja kerron tosielämän tarinoita, siitä miksi äänestäminen on tärkeää, se on meidän Suomalaisten etuoikeus. 

Kevät/jäsenkokous lähenee ja tarkista omat yhteytietosi huolella kirjautumalla www.jhl.fi  sivuille.  Jos tuntuu että tarvitset apua, ota rohkeasti yhteyttä. On ensiarvoisen tärkeää että sähköiset kutsut, tiedotteet tavoittaa sinut , kun yhdistyksellä  on asiaa. Jäsenkokoukset ovat teitä jäseniä varten, ja niissä usein tehdään päätöksiä,joten sinunkin mielipiteesi on todella tärkeä esille.

Rapasakaa talven jatkoa ja pidetään yhteyttä.

Ystävällisin yhteistyöterveisin, ay-aktiivi Taina        040 630 3549   jhl067puheenjohtaja@outlook.com


1.1.2023. Hyvää Uutta Vuotta 2023!

Jäsen/syyskokous 29.11.2022 teki päätöksiä, joilla myös vaikutusta teidän elämään.  Syntymäpäivämuistaminen poistui nyt vuoden alusta kokonaan ja panostamme hyvinvointitukeen 60e/vuosi/jhl067-jäsen, samoin jotain kivaa on tulossa virkistystoimintaan,joten itsekkin kuulolla olen mitä virkistysvastaavat keksivät. Näitä päätöksiä emme yksin ilman teitä jäseniä pysty tekemään ja olisi jatkossakin todella mukavaa kun olisitte mukana päättämässä, teille ja meille tärkeistä asioista.Hallituksen jäseniin kuin puheenjohtajaan sekä luottamusmiehiin kannattaa ottaa yhteyttä, kun toivot tai toivotte jotain virkistävää.Ensisijaisesti olisi ehdotus hyvä saada sähköpostiin, jota helpompi käsitellä hallituksen jäsenien kanssa, yhteenvetoa tekien toivomuksesta, sillä hallitus sinetöi lopuksi päätökset.

Kiitos että olet  JHL ammattiliiton jäsenyyden itsellesi valinnut ja toivottavasti olet valintaasi ollut tyytyväinen.Minulle  puheenjohtajana ensi arvoisen tärkeää, että jäsen saa neuvoa, apuja, sitä pyytäessään ja myös ammattiliiton edunvalvonta näkyy työpaikoilla,on joku kenen kanssa keskustella ja saada ajankohtaista tietoa. Arvostan rehellistä ja totuuteen perustuvaa palautetta,sillä pelkän olettamisen kuin juorujen varaan uskominen ei  auta, kun  asioita selvitellään. Tammikuun loppupuolella haen lisää oppia, jotta entistä paremmin osaisin huomioida puheenjohtajan tehtäviin kuuluvia asioita selkeämmin.

Sihteerin paikka olisi hallituksessa, tästä jo tietoa teille ennen joulua tulikin ja nyt olisi todella mahdollisuus. Olet huumorintajuinen, ennakkoluuloton,ymmärrät vaitiolovelvollisuuden merkityksen, halu oppia uutta,kehittää paikallisyhdistyksen toimintaa  yhdessä hallituksen kanssa ja vieläpä sihteeri koulutusta JHL opistolla.Verkostostoitumisen saloja,sihteerin tehtävä alkaisi viimeistään 1.4.2023 mutta tämän luettuasi ota vaikka heti yhteyttä, puheenjohtajaan, hallituksen jäseniin,sillä tyhmää kysymystä ei ole kaikkea voi kysyä.

Nyt pidetään peukkuja, että varhaiskasvatuksen vaateasia vihdoinkin saisi ansaitsemansa arvostuksen,minulta asiasta syksyllä 2022 kyseltiin ja sain lisävahvistusta varhaiskasvatuksen luottamusmies Katilta, jotta asia lähti sitten etenemään poliittisella tasolla. Ennen joulua julkaistiin ja nyt sitten elämme jännityksessä miten käy,kun Nurmijärven poliittiset puoleet asiasta isommin keskustelee. Sehän on ihan päivän selvää että ammattiliiton edunvalvonta ja poliittiset päätökset näkyvät joka päiväisessä elämässä.

Syksyllä 2022 minut äänestettiin JHL valtakunnalliseen ammattialaverkostoon, RaPu eli ravitsemis-ja puhtausala, ravitsemispuoli ja nyt 1.1.2023 seuraavat 2-vuotta vaikutan myös  näissä asioissa. Mitä kaikkea se tuo tulessaan niin sitä odotellessa ja siinä sivussa kyllä puolustan kaikkia ammattialojen duunareita, sillä olemme kokonaisuus eikä kukaan ole parempi muita.

Olkoon sinun vuotesi 2023 , terveyttä,rakkautta, hyviä keskusteluja pullollaan unohtamatta lepoa ja myös itselleen omaa aikaa ottamista.

Pidetään yhteyttä, olette mielessäni.

Ystävällisin yhteistyöterveisin, ay-aktiivi Taina        040 630 3549/luuri auki 24h mutta yöllä äänetön

    jhl067puheenjohtaja@outlook.com15.9.2022.Syksy tulee vauhdilla,pimeys saapuu nopsaan, sade ropisee raikautta ilmaan ja välillä aurinkokin valaisee.

Työt on vauhdilla aloitettu ja totisen totta on että duunarit on vähissä,ravitsemis-ja siivouspuolella kuin varhaiskasvatuksessa. Tämä laaja työelämän ilmiö on kautta Suomen, työvoimapula. Voimmeko pelkästään palkankorotuksilla asiaa korjata, toki kun työt lisääntyy, vaatimustaso nousee on se myös palkkapussissa näyttävä. Mutta, myös työhyvinvointi on tärkeässä avainasemassa ja tauotus, juoda ja syödä rauhassa,ilman kiireettä.Sitä pohtii jos monenlaista ideaa työelämään, ja onko sinullakin ideoita mitä voisimme yhdessä kehittää,ilmianna itsesi ja muista tyhmää ideaa tai kysymystä ei ole. Myös palkanmaksun siirto Sarastiaan aiheuttaa mielipiteitä ja katsotaan, toivotaan että palkanmaksu lähtee sujumaan kaikilla hyvin. Kannattaa oma palkkalaskelma tarkistaa huolella ja jos huomaat siinä virheitä, omaan esimieheen myös yhteydessä olla. Hyvä myös asiasta infota jhl067 paikallisyhdistyksen hallitusta sekä omaa luottamusmiestä tai pääluottamusmiestä, jotka myös velvollisia hallitukselle asiasta kertomaan.

Toimintasuunitelman tekoa tulossa kuun lopussa, ja kuten nimikin sanoo suunitelma, jonka sitten syyskokous 2022 hyväksyy tai hylkää jäsenten voimalla.Joten muistappa vaikuttaa siihen mitä haluat ensi vuodelle 2023 ja toivottavasti näemme syyskokouksessa joka myös jäsenkokous, siellä kuulet päätöksistä,joihin sinulla on myös vaikutusvaltaa sanoa oma mielipiteesi. On ensiarvoisen tärkeää että yhteystietosi ovat kunnossa kun syyskokous kutsu sähköpostiin lähtee.

Verkostoitumisen saloja jälleen opiskeltu ja uusia mukavia tuttavuuksia myös siinä samalla, kun jhl-opistolla olen käynyt. Oppiminen ei koskaan ole pahasta, ja näin ay-aktiivina on kokemusta kertynyt,joten jonkin verran myös mentorina olen ollut.

Kiitos hyvistä keskusteluista, puhelisoitoista ja sähköposteista, ne ovat omalta osaltaan antaneen virtaa ja toivottavasti sinäkin olet jotain niistä saanut.

Pidetään yhteyttä ja kuten muistat, minulle voi soittaa numeroon 040 6303549,tämä luuri on auki 24h,mutta yöllä äänettömällä.

Syksyisin terveisin, Taina         jhl067puheenjohtaja@outlook.com
Juhannusruusu Kuva;Taina Karjalainen

22.6.2022.Elämme keskikesän aikaa, kesälomat pyörähtäneet käyntiin, lomat kenties jo pidetty tai vasta alkamassa. Itse vielä muutaman viikon töitä teen, ennekuin loma alkaa.

Hallitustyöskentely ja uutena puheenjohtajana on ensimmäiset haasteet koettu mutta niihinkin totuttu.On tuota kokemusta onneksi taustalla menneiltä vuosilta ja miten asioihin suhtaudutaan. Kuntapuolen palkkaneuvottelut vihdoin saatiin maaliin ja olethan perehtynyt mitä tarkoittaa. www.jhl.fi  sivuilta löytyy runsaasti tietoa,jota kannattaa hyödyntää ja lukea.Samalla myös tietoa päivittyy myös facebookin sivuille sekä twitteriin,joihin myös heitän omia kommentteja. Kuten moni tietää, olen duunarin puolella ja etenkin matalapalkka-alojen, jotka pitkälti yhteiskuntaamme pystyssä pitää. Järjestelyvaraneuvottelut, ja tulen omalta osaltani yhdessä hallitukseni kanssa valvomaan, ettei eurot menisi päälikkötasolle vaan nyt on vuorossa duunarit,vihdoinkin heille jotain jaettavaa. Jos järjestyvaraeräneuvottelut jo puhuttaa, otan mielelläni vinkkejä, voidaan käydä keskusteluja, mitä seikkoja sinun ammttiryhmäsi haluaisi niissä huomioivan. Minut tavoittaa numerosta 040 6303549/24h,joten voit soitella myös viikonloppuisin tai jätä soittopyyntö,niin otan yhteyttä. Ja toki saa muissakin asioissa mitä työssäsi puhuttaa, ottaa yhteyttä sillä paikallisyhdistyksen hallitus ajaa jäsentensä asioita,yhdessä luottamusmiesten kanssa,pyrkien löytämään yhteisen linjauksen hyvässä hengessä työnantaja puolen kanssa .  

Nautitaan kesästä, sateesta, auringosta ja kärpäsistä,hetkestä siitä kiirreettömyydestä.

Ay-aktiivi Taina, se joka kuuntelee ja välittää, ottaa kantaa.

jhl067puheenjohtaja@outlook.com


Vappupäivä

Suomalaisen työn päivä,joko ylioppilaslakin kanssa tai ilman.

Minulle Vappu tuo ihania muistoja lapsuudesta, kun vanhempieni kanssa Hakaniemen torille mentiin, herkkuja syötiin ja Vappu marssi kruunasi kaiken.

Olen siis yhdistyksen uusi puheenjohtaja, 28.4.2022 alkaen.Myös hallitus uusiutui aikas lailla, ja tekemisen meininki on alkumetreillä ja puuhaa jos jotakin.

Vielä on tulossa jatkokevätkokous, aikataulu ei ihan selvillä mutta lähiaikoina selviää,joten onhan yhteystietosi JHL sivuillasi kunnossa,päivitetty.

Kuntamarkkinoilla menee nyt lujaa ja iso lakko on todellinen,kun puoli Suomea on menossa kiinni.Eikös ole kummaa kun duunarit haluaa hiukan lompakkoon euroja enemmän, sitä ei löydy.Mutta, työnkuvia on muokattu, lisätty eikä palkkapussissa  mitenkään näy. Korona vielä omiaan ja etätyön mahdollisuus on täysi nolla. Työnhyvinvoinnin näkyvyys millä tasolla tuntuu, mutta ainakin Nurmijärvi muisti E-passiin hiukan euroja enemmän, 140e vuonna 2022. Se on kiva lisä mutta voidaanko rahalla pelkästään hyvinvointia lisätä? Mielestäni ei, sillä työhyvinvointi on kokonaisuus,joka pitää vaikuttaa koko työyhteisöön. Sillä sairaslomat ne vasta maksaakin ja jokainen tarvitsee kuuntelijaa, joku joka aidosti välittää.

Minut tavoittaa parhaiten työajan ulkopuolella, myös viikonloppuisin.Kun sinulle tulee jokin miete, ajatus tai haluat antaa toiminnasta palautetta,kenties jutella yhteiskunnallisista asioista,olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä. Tyhmää kysymystä ei ole, kaikkea voi kysyä mikä liittyy JHLään, työoloihisi,yhdistystoimintaan,luottamusmiehiin,jne.

Ystävällisin yhteystyöterveisin, Ay-aktiivi Taina Karjalainen     jhl067puheenjohtaja@outlook.com
Taina kiittää tukijoukkojaan edustajistovaalit 2022. Keskusvaalilautakunta on vahvistanut tuloksen 11.4.2022 ja tuloksen perusteella minut on valittu varajäseneksi,Etelä-Suomen aluella. Pieni yllätys sinulle,joka minua äänestit,ota yhteyttä!